Agenda

Op deze pagina vindt u alle relevante evenementen en bijeenkomsten van binnen en buiten onze regio.

Themadag Polarisatie Radicalisering Extremisme en Terrorisme

Datum: 13 okt 2021 Locatie: Alkmaar Tijd: 09.30-17.00 uur

Project CTER van Noord-Holland Samen Veilig organiseert op woensdag 13 oktober 2021 van 09.30 – 17.00 uur de netwerk- en themadag ‘PRET’ in het AFAS-stadion in Alkmaar.

Het doel van de dag is kennis delen over Polarisatie, Radicalisering, Extremisme en Terrorisme (PRET), de achtergronden hiervan, de betrokken partijen én handelingsperspectieven. Een ander belangrijk doel is elkaar leren kennen en zo onze samenwerking uitbreiden en versterken. Wat we kunnen delen, kunnen we ook vermenigvuldigen!

Wat kun je verwachten?

Als samenwerkende partners op het dossier CTER nemen we de professionals in ons netwerk mee in het thema in de volle breedte. Van polarisatie tot extremisme, van politiek extremisme en religieus extremisme tot problematisch complotdenken.

Tijdens de dag zullen interessante presentaties worden verzorgd door relevante sprekers op het dossier en zal in twee workshoprondes met elkaar het gesprek aan worden gegaan en kennis worden gedeeld. Natuurlijk is er na afloop tijd om informeel na te praten. Het volledige programma is terug te vinden in het online programmaboekje.  

Voor wie?

De netwerkdag is bedoeld voor professionals uit het justitiële- en het zorgdomein, gemeenteambtenaren en bestuurders die direct of zijdelings te maken kunnen krijgen met polarisatie, radicalisering, extremisme en terrorisme.

Aanmelden voor Netwerkdag 2021 CTER