Workshop Online zoeken 10 juni

In 2021 heeft vanuit NHSV project Websense gedraaid. Met de oplevering van een handreiking/ kompas voor gemeenten is dit project in afrondende fase. Naast de methodiek, willen we in deze slotfase de gemeentelijke collega’s die CTER in hun portefeuille hebben, op 2 maart de workshop ‘online zoeken’ aanbieden.

De workshop wordt gegeven door Arno Reuser, een specialist op het gebied van online zoeken. Het zal praktisch van aard zijn en gericht zijn op het snel verwerven van vaardigheden die in de praktijk direct kunnen worden toegepast met zo min mogelijk theorie. In de workshop komt o.a. aan bod hoe simpel en effectief te zoeken in Google en DuckDuckGo, hoe het met privacy zit op het internet (ook je eigen privacy) en wat te doen als je een ontwikkeling signaleert.

De workshop zal online worden gehouden via ZOOM. De deelnemers krijgen van tevoren een welkomstbrief met informatie over de workshop, login gegevens, de agenda en hoe zich optimaal voor te bereiden om het maximale uit de workshop te halen. Deelnemers wordt aanbevolen een laptop te gebruiken met verbinding met het Internet, MS Windows 10 (maar andere besturingssystemen mag natuurlijk ook), Mozilla Firefox browser en iets om aantekeningen te maken en oefeningen op te slaan.

Workshop Online zoeken 10 juni

Aanmelden is niet meer mogelijk