Noord Holland Samen Veilig

Het samenwerkingsverband Noord-Holland Samen Veilig (NH-SV) is een samenwerkingsverband van 34 gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie binnen de eenheid Noord-Holland.

Criminaliteit stopt niet bij gemeentegrenzen en veiligheidsopgaven kunnen complex, divers en veranderlijk zijn. Samenwerking is dan ook een effectieve manier om lokale problemen samen met politie, OM en andere partners in een regionale contact te bekijken en aan te pakken. 

NH-SV richt zich op vier thema's:

- Zorg en Veiligheid
- Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit
- CTER 
- Ondermijning

 

Thema's

Nieuws

 • 15 sep 2021 Factsheet digitale leefwereld jongeren

  Een exploratief onderzoek naar de ervaringen, attitudes en gedragingen van risicojongeren met betrekking tot criminaliteit, geweld en seksueel overschrijdend gedrag op sociale media.

   

 • 10 sep 2021 Al ruim 250 jongeren in Noord-Holland speelden de Escapegame ‘Foute Centen’!

  Sindsdien de lancering op 24 juni is de Escapegame al op verschillende locaties in Den Helder, Alkmaar en Heerhugowaard gespeeld door meer dan 250 jongeren!

 • 10 sep 2021 Gamen met de digitale wijkagent

  De belangrijkste aanbeveling uit het onderzoek naar de digitale leefwereld is dat het voor professionals essentieel is om aan te sluiten op die leefwereld van jongeren. Danny Koster, digitale wijkagent van het basisteam Den Helder, geeft hier op een mooie manier invulling aan door met jongeren te gaan gamen. Vanuit het project Criminele Aanwas spraken we hem over dit initiatief.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.