Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Platform Cyberburgmeesters trof elkaar wederom ONLINE

Op 3 september nam vanuit elke regio de bestuurlijk portefeuillehouder cybercrime en digitale criminaliteit deel aan de vergadering van ‘Het Platform Cyberburgermeesters’. Vanaf deze vergadering worden ook de regio’s Friesland/Groningen/Drenthe vertegenwoordigd. Daarmee is er een landelijke dekking ontstaan van het Platform bestaande uit 15 burgemeesters.

In afstemming met burgmeester Franc Weerwind is afgesproken dat hij twee keer per jaar zal aansluiten bij de vergaderingen van het Platform zodat hij vanuit zijn functie als landelijk aanspreekpunt op dit onderwerp scherp heeft waar we voor staan en wat we als Platform nastreven. We hebben begrepen dat het bestaan van het Platform en het Pamflet (download hier) minister Grapperhaus niet zijn ontgaan. De afgelopen maanden hebben de Platformleden in Den Haag hun lobbywerk gedaan. De komende maanden zullen we zien of en in hoeverre dit effect heeft gehad.

Wil je meer weten over de doelstellingen en werkzaamheden van ‘het Platform’, het Pamflet en de vergaderingen? Neem gerust contact op met de projectleiders Cyber van NHSV. Zij kunnen je er meer over vertellen.