Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Factsheet digitale leefwereld jongeren

Een exploratief onderzoek naar de ervaringen, attitudes en gedragingen van risicojongeren met betrekking tot criminaliteit, geweld en seksueel overschrijdend gedrag op sociale media.

 

De online en offline wereld zijn voor jongeren tegenwoordig geen gescheiden werelden, maar juist één leefwereld. De ervaringen die zij online opdoen, vormen hoe zijn naar de wereld kijken en werken door op hun online én offline gedrag. Vanuit het project Criminele Aanwas spraken we met jongeren over die digitale leefwereld. Hierover hebben we een factsheet gemaakt.

In dit factsheet geven we aan waarom sociale media belangrijk en aantrekkelijk zijn voor jongeren, maar ook welke risico’s er zijn op het gebied van criminaliteit en grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast presenteren we de resultaten van het afstudeeronderzoek van Juul Tielens over de ervaringen van risicojongeren (15-23 jaar) in de eenheid Noord-Holland met betrekking tot criminaliteit, geweld en seksueel overschrijdend gedrag op sociale media. 

 

Download hier het factsheet >

Download hier het complete onderzoek >