Agenda

Op deze pagina vindt u alle relevante evenementen en bijeenkomsten van binnen en buiten onze regio.

Agenda

 • 12 sep 2024 Webinar Extreemrechts: een introductie
  Op donderdag 12 september duik je in de wereld van extreemrechts. De training gaat in op het radicaliseringsproces, de ideologie, geschiedenis, tactieken en huidige (online) verschijning van extreemrechts en rechts-extremisme.
 • 12 sep 2024 Voor aandachtfunctionarissen: Hoe vul je jouw rol in als aandachtfunctionaris Mensenhandel bij het signaleren?
  Voor aandachtfunctionarissen Mensenhandel die verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van een signaleringsstructuur – en cultuur binnen de gemeente.
 • 19 sep 2024 Voor leidinggevenden frontoffice/balie: Signaleren in jouw frontoffice team: jouw rol is essentieel!
  Voor leidinggevenden van een frontoffice/balie die een essentiële rol hebben bij het faciliteren van het signaleren van mensenhandel.
 • 24 sep 2024 Voor frontoffice/baliemedewerkers: Signaleren van mensenhandel: Herken jij het in je werk?
  Front office/baliemedewerkers die signalen van mensenhandel kunnen tegenkomen en zien in de dagelijkse praktijk
 • 26 sep 2024 ROR-training De kunst van het vragen stellen
  Na de training 'de kunst van het vragen stellen' weet je hoe je met behulp van een vraag een gesprek kan sturen in de gewenste richting, kun je letterlijk weergeven wat de ander zegt, kun je de gesprekspartner aanmoedigen en versterken in het reflecteren op eigen opvattingen en argumenten, kun je gevoelige onderwerpen op een gepaste manier aankaarten, herken en begrijp je de mechanismen van invloed die gesprekspartners gebruiken.
 • 3 okt 2024 Basistraining Radicalisering en Extremisme (1 dag)
  Preventieve interventie voordat radicalisering plaatsvindt is nodig, maar hoe grijp je in? In deze basistraining maak je kennis met de fenomenen radicalisering en extremisme en krijg je inzicht in mogelijke omstandigheden en voorwaarden die bijdragen aan het proces van radicalisering richting het (gewelddadig) extremisme. Je leert radicalisering te signaleren en adequaat te reageren binnen je eigen werkveld. 
 • 8 okt 2024 Workshop Dog Whistles
  De laatste jaren hebben sociale media platformen sterk geïnvesteerd in hun content moderatie. Extremisten speelden hier slim op in gebruik te maken van cijfercodes, afkortingen, emoji, memes etc. die enkele door gelijkgestemden worden begrepen. Samen gaan we op zoek naar de verschillenden aspecten binnen dit spel van geheime sociale media boodschappen.
 • 15 okt 2024 ROR-training Anti-institutioneel extremisme
  Als eerstelijnsprofessional speel je een belangrijke rol in het signaleren en voorkomen van anti-institutioneel extremisme. In deze training krijg je inzicht in belangrijke ideeën en signalen van anti-institutioneel extremisme. We bespreken de dreiging en achtergrond van anti-institutioneel extremisme en hoe je er als professional mee om kan gaan.
 • 21 okt 2024 RIEC Introductietraining Integraal Samenwerken
  Integraal samenwerken is een effectief middel in de aanpak van ondermijning. Dit is echter in de praktijk niet altijd zo eenvoudig. Hoe werk je integraal samen? Welke informatie mag je delen? Wat zijn de verschillen in de organisaties? Wat zijn randvoorwaarden voor een effectieve samenwerking? Deze training vormt de basis voor medewerkers van alle partners van het RIEC Noord-Holland die zich bezig houden met integrale casusoverleggen, informatiepleinen of lokale overleggen. De training duurt van 09.00 uur tot 12.30 uur en wordt gegeven door het RIEC NH. Voor opgave wordt geadviseerd om vooraf even contact op te nemen met een accountmanager van het RIEC Noord-Holland.
 • 4 nov 2024 ROR-training Verschijningsvormen extremisme
  Als professional kun je te maken krijgen met radicalisering naar diverse vormen van extremisme. Deze training geeft inzicht in de actuele verschijningsvormen van extremisme in Nederland en de verschillende manieren waarop deze vormen van extremisme een bedreiging voor onze samenleving (kunnen) zijn.
 • 19 nov 2024 Radicalisering voor zorg-, jeugd- en welzijnsprofessionals (1 dag)
  Zet je huidige kennis en kunde in voor preventie van radicalisering! Vanuit een pedagogische invalshoek wordt radicalisering richting extremisme nader toegelicht en behandeld. Ook kijken we naar kenmerken van extremisme en staan we stil bij de volgende vragen: hoe herken je mogelijke signalen van radicalisering, of symboliek en wat kun je doen in het kader van preventie? 
 • 25 nov 2024 Basistraining Radicalisering en Extremisme (1 dag)
  Preventieve interventie voordat radicalisering plaatsvindt is nodig, maar hoe grijp je in? In deze basistraining maak je kennis met de fenomenen radicalisering en extremisme en krijg je inzicht in mogelijke omstandigheden en voorwaarden die bijdragen aan het proces van radicalisering richting het (gewelddadig) extremisme. Je leert radicalisering te signaleren en adequaat te reageren binnen je eigen werkveld. 
 • 10 dec 2024 ROR-training 'Interculturele professionaliteit'
  Vergroot jouw effectiviteit bij het werken in een diverse samenleving. In het dagelijkse leven, maar zeker ook als professional, heb je te maken met mensen met een andere cultuur dan jijzelf. In deze training leer je de basis van interculturele professionaliteit, je krijgt handvatten om beter aansluiting te vinden bij iemand met een andere cultuur en leert hoe je efficiënt kan handelen.