Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven en geen nieuws meer missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief door hieronder een account aan te vragen op onze website.

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Nieuwsberichten

 • 25 apr 2024

  Interview met Mara van Breda

  Mara van Breda is nu een half jaar aan de slag als adviseur openbare orde en veiligheid bij de Gemeente Hollands Kroon. Samen met AOV'ers van andere gemeente sleepte ze onlangs een subsidie binnen voor het Cyberouderproject. De hoogtse tijd dus om haar onze bekende interviewvragen te stellen!

 • 23 feb 2024

  Interview met Jana Schreurs en Luc Copier

  Luc en Jana zijn in januari begonnen als VNG-trainees binnen team Cyber van NHVeilig. Als VNG-trainee krijgen zij de kans om gedurende twee jaar bij de lokale overheid ervaringen op te doen middels het uitvoeren van verschillende opdrachten. Aankomende maanden zullen zij binnen team Cyber aan de slag gaan op het gebied van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Tijd om hen aan jullie voor te stellen!

   

 • 11 jan 2024

  E-learning BUIT voor professionals

  Criminele en seksuele uitbuiting hebben een ontwrichtend effect. Op kinderen, jongeren en volwassenen die slachtoffer worden. En op de samenleving als geheel. Jongeren zijn vaak slachtoffer, maar ook pleger van deze vormen van mensenhandel. De aanpak van criminele en seksuele uitbuiting onder jongeren begint met bewustwording en signalering. Hiervoor heeft NHVeilig twee tools ontwikkeld.

 • 20 dec 2023

  Interview met digitaal wijkagent Peter Breedveld

  Peter Breedveld is digitaal wijkagent in Haarlemmermeer en maakt van alles mee in de wijk, digitaal en live. Tijd om hem onze interviewvragen te stellen. En maak kennis met hem tijdens de bijeenkomst Jeugd & Veiligheid op 18 januari!

 • 6 jun 2023

  Modelconvenant PGA Jeugd

  Het project Zorg & Veiligheid van Noord-Holland Samen Veilig (NHSV) heeft een modelconvenant voor de persoonsgebonden aanpak (PGA) jeugd ontwikkeld. De PGA jeugd is een integrale samenwerking die vanuit de gemeente geïnitieerd wordt met partners zoals politie, jeugd- en jongerenwerk en HALT. De samenwerkingsafspraken staan beschreven in het model convenant. Deze is nu beschikbaar voor gemeenten om mee aan de slag te gaan!

 • 8 dec 2022

  Alsjeblieft: de Toolbox. Dé verzameling van succesvolle producten, tips & tricks voor de strijd tegen drugscriminaliteit!

  In het project Maritieme smokkel hebben 4 teams, 4 jaar hard gewerkt om in Noord-Holland barrières op te werpen tegen drugscriminaliteit.

  In de Toolbox vind je alles wat binnen het project ontwikkeld is om ondermijnende drugscriminaliteit binnen de jachthavens, de visserijsector en de vastgoedbranche te verstoren en te stoppen. Folders, masterclasses, website, evenementen … er zijn te veel mooie en bruikbare producten ontwikkeld om op te noemen. Je vindt alle ‘tools’ in de Toolbox en alles is kosteloos te gebruiken. Help mee om criminelen in Nederland steeds minder terrein te laten winnen. Alle kleine beetjes helpen, niets doen niet.

 • 26 mei 2020

  Video Hackshield

 • 20 mei 2020

  Video: Project Cybercrime