Kennisbank onderwerp

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Website Dealenmetdrugs.nl voor ouders


Er is online veel informatie te vinden over drugsgebruik bij jongeren. Over drugscriminaliteit onder jongeren is veel minder bekend. Daar willen we met de website www.dealenmetdrugs.nl verandering in brengen. We willen ouders ondersteunen die vermoeden of weten dat hun kind is betrokken bij drugshandel. Ook voor professionals die met jongeren en ouders werken is het goed om het bestaan van de website te kennen.

Signalen herkennen, erover praten en hulp zoeken
Je kind doet geheimzinnig over met wie hij of zij steeds contact heeft. Dit kan een signaal zijn van drugscriminaliteit. Op de website DealenmetDrugs.nl vind je tien veelvoorkomende signalen van drugscriminaliteit. Herken jij ze? Ook worden tips gegeven om het gesprek over vermoedens van drugscriminaliteit aan te gaan met jongeren. De website geeft ook overzicht van de hulp die ouders kunnen inschakelen, waaronder het leggen van contact met de wijkagent en jongerenwerkers. Ouders kunnen ook steun en advies vinden bij een stichting van ervaringsdeskundige ouders. Jongeren
kunnen anoniem hun verhaal kwijt in de chat van Fier!

Ervaringsverhalen (gezocht)
Daarnaast wil DealenmetDrugs.nl een platform zijn met verhelderende ervaringsverhalen over drugshandel en -criminaliteit, vanuit verschillende perspectieven verteld. Zo vind je er nu het eerlijke en heftige verhaal van ex-dealer Daniel en het verhaal van Diana die als moeder voor hete vuren heeft gestaan doordat haar zoon in de criminaliteit belandde. Heb jij als professional ervaring met drugscriminaliteit onder jongeren en wil je bijdragen aan dit verhalenplatform? Of ken je een jongere of ouder die bereid zou zijn om (anoniem) zijn verhaal te delen? Neem dan zeker contact op via crimineleaanwas@nh-sv.nl

Bekendheid website vergroten
We willen deze website bij zoveel mogelijk ouders (en professionals die met ouders te maken hebben) onder de aandacht brengen. Het zou geweldig zijn als je ons wilt helpen bij het bekendmaken van de website. Hieronder vind je promotiematerialen om te gebruiken. 

Communicatiemateriaal

In dit bestand staan voorbeelden van berichten die te gebruiken zijn voor Linkedin, sociale mediakanalen, maar ook intranet of de lokale krant.
  • Datum: 07 Sep 22
  • Auteur:
  • Soort document:
  • Aantal pagina’s: 0